Activiteit aanmelden?

Organiseert u zelf een YA-activiteit in de boekwinkel, bibliotheek of ergens anders? Laat het ons weten, dan voegen wij het toe aan onze activiteitenpagina.*

* Plaatsing niet gegarandeerd.

Uw activiteit is aangemeld

19 September
Activiteit
HUMANITIES NIGHT MET SALMAN RUSHDIE
19:00 - 23:00
TivoliVredenburg Utrecht

‘Helden en schurken’ is het thema van de eerste editie van de Humanities Night: een avond waarin literatuur, filosofie en wetenschap hand in hand gaan. We komen ze tegen in strips, romans en in onze dagelijkse Netflixseries: helden en schurken. Ze vormen de twee tegenpolen waarmee veel aspecten van ons heden en verleden worden versimpeld. Maar zo scherp is het onderscheid niet: de held van vroeger is de schurk van nu, wie een held wil zijn kan het moeilijk zonder schurk stellen en dan is de held van de een ook nog eens de schurk van de ander. De clash tussen helden en schurken is vaak entertainment, maar heeft ook iets van een subliem schouwspel: hun clash symboliseert voor ons de strijd tussen goed en kwaad, een strijd die we allemaal in het klein hebben te voeren. Hoe zit het precies met de verhouding tussen die twee grootheden, het goed en het kwaad?


 


Meer informatie en tickets vind je hier.

21 September
Activiteit
Nieuw Zutphens Peil
10:00 - 08:11
Zutphen

Literatuurfestival Nieuw Zutphens Peil: een cultureel initiatief van Boekhandel Van Someren & Ten Bosch en de vier middelbare scholen van Zutphen. Alle ruim 700 vijfdeklassers havo en vwo maken  op verschillende, veelal bijzondere locaties kennis met vijftien bekende Nederlandse schrijvers, onder wie Adriaan van Dis, Alma Mathijsen, Maartje Wortel, Tjitske Jansen, Alex Boogers en Marieke Lucas Rijneveld.


 


Meer informatie vind je hier:


https://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/214134/eerste-editie-literatuurfestival-nieuw-zutphens-peil-


https://www.facebook.com/nieuwzutphenspeil

Activiteit
Start Boekenweek voor Jongeren – TivoliVredenburg
19:00 -
TivoliVredenburg Utrecht

Als onderdeel van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) wordt de Boekenweek voor Jongeren officieel afgetrapt met de presentatie van 3PAK en de uitreiking van de prijs Beste Boek voor Jongeren.

23 September
Activiteit
YALFU: YOUNG ADULT @ ILFU
13:30 - 16:30
TivoliVredenburg Utrecht

Dat een boek een perfect uitgangspunt vormt voor een film, bewijst Becky Albertalli (1982). Zij debuteerde in 2015 met Simon vs de verwachtingen van de wereld (Blossom Books), dat dit jaar succesvol werd verfilmd als Love, Simon. Vandaag treedt Becky Albertalli op tijdens het ILFU in een programma met verschillende Young Adultschrijvers, creatieve (boeken)kraampjes en natuurlijk ontvang je een goedgevulde goody bag.


 


Meer informatie en tickets vind je hier


https://www.ilfu.nl/programma/yalfu-young-adult-ilfu/

29 September
Activiteit
Nacht van de Poezië
20:00 - 03:00
TivoliVredenburg Utrecht

Het grootste poëziefeest van het jaar kent in 2018 zijn 36ste (!) editie, als vanouds in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, en voor het eerst als onderdeel van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). De 20 beste Nederlandstalige dichters, zowel de veteranen als de nieuwe sterren aan het poëtisch firmament, verzorgen deze nachtelijke poëzie-estafette. En uiteraard nemen muzikale en theatrale entr’actes het stokje enkele malen van ze over.


 


Informatie en tickets vind je hier

Activiteit

aanmelden?