BOEKENWEEK VOOR JONGEREN OP School

Ga tijdens de Boekenweek voor Jongeren aan de slag met het lesmateriaal van Talent van Malmberg

Download het lesmateriaal van Boekenweek voor Jongeren

download lesmateriaal

Met de speciale lesbrief van Boekenweek voor Jongeren ga je snel en makkelijk aan de slag met 3PAK, het geschenkboek voor jongeren.

De verhalen van 3PAK zijn geschikt voor de doelgroep 15-18 jaar. Download de lesbrief met opdrachten bij de verhalen. Deze lesbrief is ontwikkeld door Talent, de lesmethode Nederlands van Uitgeverij Malmberg. Talent combineert lekker lezen met verhaalanalyse en creatieve verwerking.

DOWNLOAD DE LESBRIEF

Wil je weten wat Talent nog meer te bieden heeft?
Kijk op talent-malmberg.nl.


Extra materiaal

Wil je ook na de Boekenweek voor Jongeren met boeken en verhalen aan de slag? Bijvoorbeeld met de genomineerde titels voor het Beste Boek voor Jongeren. Hierbij presenteren we graag een stappenplan dat je kan toepassen op verschillende boeken in de klas. Het stappenplan is losjes geïnspireerd op de didactische werkvorm ‘dialogisch leren’.

DOWNLOAD EXTRA LESMATERIAAL

Download het lesmateriaal van Boekenweek voor Jongeren
FunX is tijdens de Boekenweek voor Jongeren op zoek naar jouw verhaal!

Luister naar funx

FunX en de Boekenweek voor Jongeren zijn op zoek naar jouw verhaal!

In boeken lees je de meest uiteenlopende verhalen.
Soms heel persoonlijk. Maar hoe vertel je een verhaal? FunX is benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent.

Wil jij je verhaal delen en kans maken om dat verhaal te vertellen, dichten, rappen of bijvoorbeeld zingen op de FunX-platforms?  


DOE MEE

Doet jouw school mee met de Literatour?


Tijdens de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour! 20 aansprekende auteurs gaan langs bij 100 middelbare scholen. Zij bespreken hun verhalen en vertellen meer over het plezier van lezen. Wil je ook een auteur bij jou in de klas? Boeken kan via de Schrijverscentrale

Wil je weten welke auteurs er meedoen met de Literatour?


BEKIJK DE LIJST MET AUTEURS
Een auteur op bezoek in jouw klas
Een auteur op bezoek in jouw klas

Maak gebruik van de uittrekselbank

De LiteRom en Uittrekselbank van NBD Biblion zijn zeer compleet en actueel. Met deze databanken biedt u leerlingen toegang tot betrouwbare digitale content. De databanken zijn uitstekend geschikt om te gebruiken in uw literatuurlessen of literatuuropdrachten. 


Meer informatie

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief


Meld je aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. Je krijgt van ons nieuwtjes over de Boekenweek voor Jongeren, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.