Mediaroom

Literatour is de Boekenweek voor jongeren. Een team van 21 schrijvers gaat van 21 t/m 30 september op tournee langs honderd middelbare scholen om daar met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen.

 

Bij een Boekenweek voor Jongeren hoort ook een geschenk. Hiervoor komen drie korte verhalen, gebundeld in 3PAK.

 

Bij de start van de Boekenweek voor Jongeren wordt de prijs uitgereikt aan de beste boeken (Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald) voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar van het afgelopen jaar.


www.literatour.nu
#literatour17

 

 

Verhalenbundel 3PAK

Speciaal voor de Literatour 2017 schreven drie schrijvers korte verhalen, gebundeld in 3PAK, dat cadeau wordt gedaan door de boekwinkel en openbare bibliotheken. Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp schreven de verhalen.

 


Schooltournee Literatour

21 topauteurs gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Daar gaan zij met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen.

De schrijvers die op Literatour gaan zijn:

Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Abdelkader Benali, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Nhung Dam, Anne-Gine Goemans, Marjolijn van Heemstra, Daan Heerma van Voss, Tim Hofman, Auke Hulst, Murat Isik, Raoul de Jong, Ernest van der Kwast, Alma Mathijsen, Cis Meijer, Gustaaf Peek, Jowi Schmitz, Buddy Tegenbosch en Margje Woodrow.

 

 


Beste Boek voor Jongeren 2018

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De tien titels worden op 7 mei bekendgemaakt. Aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren kiest een jongerenjury welk boek wordt bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2018. Er zijn twee categorieën: Oorspronkelijk Nederlands en Vertaald. In elke categorie worden vijf boeken genomineerd.

 

 

Over de campagne

de Boekenweek voor Jongeren is een landelijke collectief georganiseerde leescampagne speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De campagne was voorheen ookwel bekend als Literatour. Het doel van de Boekenweek voor Jongeren is jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs plezier in lezen te laten ontdekken. Dit gebeurt door in een week in het schooljaar binnen de belevingswereld van jongeren intensief de aandacht te vestigen op lezen, boeken en auteurs. De Boekenweek voor Jongeren is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door Stichting Dioraphte, Nederlands Letterenfonds, Fonds 21, De Schrijverscentrale, Malmberg, CJP en Stichting De Versterking.

 

 

 

 

Persinformatie

Mocht u meer beeldmateriaal of informatie nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met onze persvoorlichter:

Job Jan Altena

06 41 88 19 38
020 626 49 71

jobjan@cpnb.nl

Deel met je vrienden!