Nominaties Dioraphte Literatour Prijs bekend

11 Mei 2016

De jury van de Dioraphte Literatour Prijs 2016 heeft tien titels genomineerd. Zes in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vier in de categorie Vertaald. De winnaars ontvangen ieder 15.000 euro aan prijzengeld.

 

Genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs 2016

 

De genomineerden in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig zijn


De IJsmakers van Ernest van der Kwast (De Bezige Bij)
De zee zien van Koos Meinderts (De Fontein)
Het bestand van Arnon Grunberg (Nijgh & Van Ditmar)
Het uur van Zimmerman van Karolien Berkvens (Lebowski)
Oliver van Edward van de Vendel (Querido) en
Underdog van Elfie Tromp (De Geus)

 

In de categorie Vertaald zijn genomineerd


De naam van mijn broer van Larry Tremblay (Nieuw Amsterdam) en vertaald door Gertrud Maes
Doorgang van David Mitchell (Nieuw Amsterdam) en vertaald door Harm Damsma
Waar het licht is van Jennifer Niven (Moon) en vertaald door Aleid van Eekelen-Benders
Vuur & as van Sabaa Tahir (Luitingh-Sijthoff) en vertaald door Hanneke van Soest

 

De prijzen worden op vrijdag 16 september uitgereikt. Die dag wordt ook de Publiekprijs uitgereikt: jongeren kunnen tussen 5 en 15 september stemmen op hun favoriete boek van 2015.

 

Literatour 2016: 17 t/m 25 september

De uitreiking van de Dioraphte Literatour Prijs vindt plaats tijdens de ‘Boekenweek voor jongeren’; Literatour. Dit jaar wordt er voor het eerst een geschenk geschreven door drie auteurs, het 3PAK: Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers. Zowel de boekhandel als bibliotheek geven het geschenk cadeau aan hun jongere lezers.

 

Daarnaast gaan vijftien auteurs scholen bezoeken om te praten over boeken. Zij toeren van 17 t/m 25 september langs middelbare scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen. Ernest van der Kwast, Özcan Akyol, Daan Heerma van Voss, Alex Boogers, Mano Bouzamour, Nina Polak, Bregje Hofstede, Abdelkader Benali, Floortje Zwigtman, Khalid Boudou, Eva Burgers, Caja Cazemier, Buddy Tegenbosch, Daniëlle Bakhuis, Anne-Gine Goemans, Mirjam Mous en Helen Vreeswijk doen mee.

 

De Dioraphte Literatour Prijs komt tot stand met financiële ondersteuning van Stichting Dioraphte. Literatour is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door Stichting Dioraphte, Nederlands Letterenfonds, Stichting SSS, Malmberg, CJP en Stichting De Versterking.

Deel met je vrienden!