Niek weet nu hoeveel Buddy Tegenbosch verdient

30 September 2016

Tijdens de Literatour-scholentournee bezocht Buddy Tegenbosch het Greijdanus in Hardenberg. Niek uit 3vmbo-k vertelt wat hij allemaal over Buddy te weten is gekomen. 

 

Buddy Tegenbosch kwam bij ons op school om te vertellen over zijn boeken en zijn leven. Hij vertelde dat hij piloot is bij KLM en dat hij vaak gaat schrijven als hij is geland is met het vliegtuig. Want hij blijft meestal 24 uur op bestemming en vliegt dan weer terug met het vliegtuig. Hij was ook een keer zijn favoriete schrijver John Green tegen gekomen bij de Bean. John Green was toen aan het filmen voor zijn YouTube kanaal. Dat had Buddy helemaal niet door en ongeveer een paar weken later kreeg hij een mailtje van een jongen die zijn boek heeft gelezen, omdat hij hem had gezien op het filmpje van John Green.

"ik vond het wel leuk dat Buddy langs kwam."

Op het moment is hij bezig met zijn derde boek, hij is er al een poosje mee bezig. Buddy vindt schrijven zelf ook heel moeilijk, heeft hij verteld, maar hij vindt het schrijven van boeken wel leuk, omdat je zelf kan verzinnen wat er gaat gebeuren. Vroeger vond hij het ook al heel leuk om boeken te lezen die waar gebeurd zouden kunnen zijn. Hij heeft nu twee boeken geschreven, Oog om oog en Pokerface. Buddy heeft ons ook de trailer laten zien van zijn boek Pokerface. Hij vertelde dat de mensen die in de trailer speelden geen acteurs waren, maar gewoon mensen die zich hadden opgegeven om mee te spelen. Hij heeft de titel van het boek ook niet zelf verzonnen, dat hebben andere mensen gedaan. Want hij heeft een actie gedaan dat mensen zelf namen konden verzinnen voor zijn boek. En de beste naam kreeg een prijs: de naam van de winnaar werd de naam van de hoofdrol. Buddy had ook een actie voor de cover van het boek, de mooiste cover werd het. Hij heeft ook nog verteld hoeveel hij ongeveer verdiende. 

-Niek

 

Deze blog is eerder gepubliceerd op www.leesplein.nl.

Deel met je vrienden!