4 TOPpers,
3 korte verhalen,
1 bundel

Image

OVER 3PAK

3PAK is een geschenkbundel met korte verhalen van niet drie, maar vier topauteurs. Tijdens de Boekenweek voor Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands.

Ook voor dit jaar zijn er weer drie diverse auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De vier auteurs die in 2020 3PAK schrijven zijn Daniëlle Bakhuis, Pepijn Lanen & Floor van het Nederend en Johan Fretz.


LEES 3PAK ONLINE

OVER DE Auteurs

Image

Daniëlle 


Is schrijver en redacteur voor  GIRLZ en CosmoGirl. Ze schreef onder meer de razandspannende YA-thrillers De executie en Clownsnacht. 

‘Ik hou ervan om verhalen te bedenken die schuren met de werkelijkheid. Vreemde, absurde en enge verhalen die niet gebeurd zijn, maar wel kúnnen gebeuren. Juist tijdens het lezen van die verhalen kan je je fantasie de vrije loop laten. Het is geweldig om op die manier te experimenteren en het gesprek aan te gaan. Waar lijkt dit verhaal op jouw leven? Hoe zou jij reageren?


Image

Pepijn & Floor


Pepijn Lanen, ook bekend als Faberyayo, is rapper en tekstschrijver. Hij debuteerde met Sjeumig en in 2018 verscheen Hotel Dorado, de graphic novel met Floor van het Nederend.

‘De wereld lijkt soms een dorre woestijn maar tussen de pagina’s kan letterlijk alles bloeien.’

Floor van het Nederend combineert autonoom werk met toegepaste kunst in comics en kunstprojecten voor o.a. Patta, Paradiso en de Volkskrant.


Image

Johan


Johan Fretz is schrijver, theatermaker en columnist. Zijn debutroman Fretz 2025 werd genomineerd voor de Bronzen Uil. In 2019 won hij de Boekhandelsprijs met Onder de paramariboom.

‘Remco Campert zegt dat hij zeventien is gebleven. Ook mijn ultieme leeftijd. Volgens mij begrijp je op je zeventiende meer van de meeste verhalen, dan je op enig ander moment in je leven zult doen. Je doorziet meteen de essentie.’